ترشحات سبز واژن نشانه چیست؟

ترشحاتی که نرمال و طبیعی هستند معمولا بدون رنگ یا سفید هستند و بوی خاصی ندارند. ترشحات سبز نوعی از ترشحات واژن هستند که طبیعی نیستند و معمولا نشانه‌ای از عفونت هستند، مخصوصا زمانیکه همراه با بوی بد(ترشحات سبز واژن)

 هستند.

تقریبا از همه طیف‌های مختلف رنگی در ترشحات بانوان وجود دارد، برخی از آن‌ها نرمال هستند، اما برخی نرمال نیستند.

قبل یا بعد از قاعدگی، ترشحات ممکن است زرد، نارنجی، قرمز آجری یا قهوه‌ای باشند. در بقیه سیکل، ترشحات معمولا بدون رنگ، سفید، کرمی یا زرد کم رنگ هستند.

هنگامیکه از مرز این رنگ‌ها گذشتید و ترشحاتتان به رنگ‌های زرد روشن، سبز-زرد یا سبز رسید، باید شروع به سوال پرسیدن کنید!

در اکثر موارد، ترشحات سبز واژن، نشانه‌ای از عفونت هستند و هنگامیکه اتفاق می‌افتند که بدن به عوامل بیماری‌زا، واکنش التهابی می‌دهد. در اوایل عفونت، ممکن است ترشحات نازک و زردی را ببینید. این ترشحات به مرور زمان به سمت ضخیم‌تر شدن و رنگ‌های زرد-سبز می‌روند و تقریبا به ضخامت مخاط واژن می‌رسند و در نهایت با رنگ سبز یا سبز آهکی، ضخامت نسبتا بالا و به همراه بوی خیلی بدی ظاهر می‌شوند.

به دلیل اینکه انواع مختلفی از ترشحات واژن وجود دارد، نه تنها رنگ، بلکه باید همه عوامل دیگر را نیز در تشخیص نوع ترشحات واژن به کار ببرید. ضخامت و بوی ترشحات نیز می‌توانند از نشانه‌های عفونت باشند. به طور مثال، اگر متوجه ترشحات سبز رنگ شدید، اما ضخامت نازکی داشتند و همچنین بوی بدی نیز نداشتند، احتمالا ترشح این مایعات به دلیل خوردن چیزی یا مصرف ویتامین جدیدی در رژیم غذاییتان است.

عوامل ترشحات سبز واژن

عفونت، اصلی‌ترین عامل بروز ترشحات سبز واژن است. انواع مختلفی از عفونت وجود دارد که بر روی واژن و ترشحات غیر طبیعی آن تاثیر می‌گذارند. عوامل زیر از شایع‌ترین عوامل ترشحات سبز واژن هستند:

تریکومونیازیس

تریکومونیازیس یا تریکو از عفونت‌های منتقل شونده جنسی است و شایع‌ترین دلیل بروز ترشحات سبز رنگ واژن است. اما خوشبختانه این عفونت به راحتی قابل درمان است.

بر اساس اطلاعات سازمان کنترل و پیشگیری بیماری‌ها، تریک از درمان پذیر‌ترین و شایعترین بیماری‌های منتقل شونده جنسی است. بر اساس این آمار نزدیک به ۳.۷ میلیون نفر در آمریکا به این بیماری مبتلا هستند که قاعدتا در کشور خودمان به دلیل کنترل روابط جنسی این مقدار بسیار کمتر است.

تنها ۳۰ درصد از مبتلایان به تریکو، نشانه‌ها و علائم این عفونت را دارند و سایر آن‌ها بدون علائم هستند. اینکه چرا برخی از افراد علائم تریکو را دارند و برخی دیگر ندارند، هنوز مشخص نیست. بانوانی که علائم تریک را دارند ممکن است عوامل زیر را تجربه کنند:

  •     تغییر در ترشحات واژن که ممکن است سبز یا زرد و همچنین به همراه بوی بدی باشند.
  •     خارش، سوزش، قرمزی و درد ناحیه تناسلی
  •     دفع ادرار دردناک
  •     رابطه جنسی دردناک

برای درمان دقیق تریکو نباید فقط به علائم آن توجه کرد بلکه تست‌های آزمایشگاهی نیز باید داشتن این عفونت را تایید کنند. تریک با مصرف آنتی بیوتیک‌هایی مانند مترونیدازول برای فرد بیمار و پروفیلاکزیس برای شریک جنسی او، درمان میشود.

اگر از داشتن این عفونت مطمئن شدید، حتما همسرتان را نیز مطلع کنید، چرا که در ۷۰ درصد از موارد، این عفونت بدون بروز علائم اولیه است.

ترشحات سبز واژن هنگام بارداری، به چه معنا هستند؟

در کل، بروز ترشاحت سبز واژن عادی نیست و اگر در دوران بارداری این ترشحات را داشتید، باید بیشتر محتاط باشید.

اگر در زمان بارداری، ترشحات سبز رنگ داشتید، حتما بلافاصله به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید. این ترشحات خطراتی را هم برای مادر و هم برای بچه به دنبال دارند.

به عنوان مثال، خانم بارداری که مبتلا به تریکومونیازیس است، احتمال داشتن زایمان زودرس و بچه‌ای با کمبود وزن، برای او بالاتر است.

هرگونه عفونت در زمان بارداری، باید بلافاصه با مصرف آنتی بیوتیک، درمان شود.

هنگام اطلاع از بروز ترشحات سبز واژن، باید چکار کرد؟

دیدن رنگ سبز در لباس زیر یا بر روی دستمال کاغذی، بسیار هشدار دهنده است. هر تغییری در ترشحات را شامل مقدار، ضخامت و بو را نیز دنبال کنید. ترشح سبز همراه با بو، حتما نشانه‌ای از عفونت است.

در این زمان حتما به متخصص زنان خود مراجعه کنید و مطمئن باشید که همه اطلاعات را در اختیار پزشکتان گذاشته‌اید.

ترشحات سبز واژن چگونه درمان می‌شوند؟

در اکثر موارد، ترشحات سبز واژن، نشان دهنده عفونت است و عفونت نیز با مصرف آنتی بیوتیک درمان می‌شود. تست‌های آزمایشگاهی نوع عفونت را مشخص می‌کنند. (عفونت‌های منتقل شونده جنسی، واژن باکتریایی و یا هر عفونت دیگر(

با توجه به نوع عفونت، پزشک آنتی بیوتیک مناسب را تجویز کرده و دوره درمان تا چند هفته طول می‌کشد.

سوالاتی که پزشک ممکن است در مورد ترشحات سبز واژن بپرسد:

هنگامیکه با پزشکتان صحبت می‌کنید، از صحبت کردن در مورد ترشحتتان خجالت نکشید. به این فکر کنید که این اولین مکالمه پزشک با یک بیمار در مورد ترشحات واژن نیست!

پزشکتان ممکن است سوالات زیر را بپرسد:

  •     آیا در چند روز اخیر، افزایشی در ترشحات واژن داشته‌اید؟
  •     ضخامت و ثبات ترشحات چگونه است؟ (نازک، ضخیم، توده‌ای، مخاط مانند و( …
  •     آیا ترشحاتتان ثابت است یا فقط بعضی وقت‌ها ترشح دارید؟
  •     ترشحات غیر معمولتان کی شروع شد؟
  •     آیا خارش، سوزش، درد یا هرگونه ناراحتی در اطراف واژنتان دارید؟
  •     آیا ازدواج کرده‌اید؟
  •     آیا دوش واژینال داشته‌اید؟
  •     آخرین باری که تست بیماری‌های منتقل شونده جنسی داده‌اید، چه زمانی بوده است؟
  •     آخرین قاعدگیتان، چه زمانی بوده است؟
  •     آخرین باری که پاپ اسمیر داده‌اید، چه زمانی بوده است؟