دلایل کوتاه شدن زمان پریود را حتما بخوانید!

سندرم پیش از قاعدگی

اکثریت زنان و دختران سندرم پیش از قاعدگی یا PMS را تجربه می کنند و این سندرم می تواند طیفی از مسائل را شامل شود که به صورت روحی و روانی یا جسمی باشد.

طیف روحی و روانی
برخی اوقات فرد چند روز پیش از سیکل قاعدگی شدیدا عصبی و پرخاشگر، بی حوصله، افسرده شده و حتی در مواردی گریه می کند، که در چنین شرایطی متوجه می شود نزدیک به زمان عادت ماهانه اوست و معمولا پس از چند روز از عادت ماهانه این موارد برطرف شده و وضعیت روحی او بهتر می شود.

طیف جسمی
برخی مواقع پیش می آید که فرد پیش از قاعدگی با مشکلات جسمی مواجه می شود و معمولا در چنین شرایطی فرد علائمی روبرو می گردد.

بدین صورت که چاق شده، ناحیه زیر شکم، دست و پای او متورم می شود، همچنین از لحاظ جسمی بی حال شده و توانایی کارهای روزمره خود را نخواهد داشت. گاهی ممکن است فرد با دردهای انتشار کننده در ناحیه زیر شکم، لگن و پاها مواجه شود که این مسائل تا چند روز ابتدایی قاعدگی وجود دارد و پس از آن خود به خود بهبود می یابد.

درمان سندرم پیش از قاعدگی
برخی از افراد تنها با مشکلات روحی مواجه خواهند بود اما برخی دیگر از افراد هر دو طیف این مسائل را دارند و آنقدر شدید است که سبب می گردد تا فرد از انجام فعالیت های روزمره خود سر باز دهد و در نهایت پس از چند روز خود به خود بهبود می یابد.

در موارد خفیف نیاز به درمان خاصی نیست و نهایتا یک تا دو روز طول خواهد کشید و فرد بهبود می یابد و بهتر است در این دوران فرد بیشتر استراحت نماید و تغذیه مناسب در این دوران را فراموش نکند.

اما برخی اوقات افراد از لحاظ روحی و روانی شکایت می کنند و دیگر تحمل این شرایط را ندارند که در چنین شرایطی مصرف برخی داروها می تواند کمک کننده باشد اما نکته ای که بایستی بدان دقت نمایید که از مصرف خودسرانه داروها اجتناب ورزید و در صورت لزوم به پزشک مراجعه نماید تا زمان و دوز مناسب دارو برای شما تجویز شود.

لذا درمان با توجه به سن، شدت علائم، ترجیح پزشک و بیمار می تواند متفاوت باشد.

سردردهای پیش از قاعدگی
برخی از افراد با سردردهای پیش از قاعدگی مواجه هستند که در چنین شرایطی مصرف قرص های مسکن کمک کننده خواهد بود. همچنین مصرف قرص های جلوگیری از بارداری می تواند موثر باشد و کلیه علائم را برطرف نماید.