آیا برای شما مبهم است که سندرم تخمدان پلی کیستیک و ریزش مو چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟ پاسخ این سوال به فعالیت هورمونهای آندروژن برمیگردد. هورمونهای مردانه که به آندروژن معروفند، در بدن زنان نیز ترشح میشوند. این شامل تستسترون هستند. این هورمونها در رشد موهای زائد زیر بغل و نواحی خصوصی بدن نقش دارند. PCOS یا تنبلی تخمدان منجر به تولید آندروژن اضافی در بدن زنان میشود. نتیجه این اتفاق رویش موهای زائد در نواحی از بدن است که در شرایط عادی رشد نمیکند. در نهایت موهای زائد ضخیم در صورت، گردن، سینه و شکم زنان شروع به رشد میکنند. رفتار دیگری که آندروژنهای اضافی بروز میدهند، نازک و ضعیف شدن موهاست که در نهایت منجر به ریزش موی شدید در زنان میشود.
برای درمان این مدل ریزش مو نیاز است اقدام به درمان پلی کیستیک تخمدان کنید. درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک باید تحت نظر پزشک و با مصرف دارو در یک دورهی چند ماهه انجام شود. تنظیم هورمونها مهمترین بخش درمان است. پس از درمان کامل پلی کیستیک، نوبت به درمان ریزش موی ناشی از آن میرسد. مشکل این است که هر تار مویی که به دلیل سندرم تخمدان پلی کیستیک از دست میدهید، در حالت عادی دوباره رشد نمیکند. به همین دلیل افرادی که دچار این مدل ریزش میشوند، باید اقدام به درمان کنند.
قرصهایی که برای پیشگیری از بارداری مصرف میشوند، در کاهش سطح آندروژن بدن موثرند. که این به مرور سبب کنترل ریزش موها و در نهایت توقف ریزش میشود. این قرصها تنظیم دورهی قاعدگی نیز کمک میکنند. توجه داشته باشید که مصرف این قرصها و دوز مصرفی آن باید تحت نظارت پزشک متخصص مصرف شود.
اسپیرونولاکتون نوعی داروی خوراکی است که توسط موسسه غذا و داروی آمریکا (FDA) به تایید رسیده است. یکی از موارد مصرف این دارو در درمان آلوپسی آندروژنتیک است. معمولا این دارو همراه با قرصهای ضد بارداری تجویز میشود. مجددا لازم به یادآوری میباشیم که مصرف این داروها باید با تشخیص پزشک انجام شود.
یکی از مهمترین داروهای موثر برای درمان طاسی در زنان است که به صورت موضعی مصرف میشود. این دارو را روزانه و به مقدار توصیه شده روی پوست سر اعمال کنید تا به مرور جذب پوست شود. تاثیر این دارو در رشد موها و افزایش ضخامت تارهای مو به اثبات رسیده است.
داروهای نامبرده برای درمان ریزش مو با الگوی مردانه مورد استفاده قرار میگیرد. اگرچه این داروها برای ریزش مو در زنان کاربرد کمتری دارند، اما پزشکان همچنان این دو مورد را برای کسانی که ریزش موی ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک دارند، تجویز میکنند.
مصرف مکملهای ویتامینی و معدنی در کنار سایر روشهای درمانی به تغذیهی فولیکولهای مو کمک میکند. مصرف عناصر روی، آهن، بیوتین، پروتئین و ویتامینهای گروه B به مدت 8 هفته تاثیر مفیدی بر رشد موهای شما خواهد داشت.
اگرچه داروهای یاد شده هریک تاثیر مفیدی در توقف ریزش موها دارند، اما در شرایطی که شدت ریزش مو زیاد است، نمیتوان از این داروها انتظار معجزه داشت. از طرفی برخی افراد ممکن است به دلیل مقاومت به داروها و عوارض جانبی آنها نتیجهی مثبتی از این راههای درمانی کسب نکنند. در این موارد کاشت موی طبیعی به عنوان گزینهی مناسب، سریعتر و حتی کم هزینهتر پیشنهاد میشود. روشهای کاشت مو بسیار گسترده هستند و هریک مزایا و برتری های خاص خود را دارند. لذا مخاطبان میتوانند با مراجعه به مراکز معتبر زیبایی، مناسبترین روش را انتخاب کنند.
جالب است بدانید که کاهش وزن در افرادی که اضافه وزن دارند، تاثیرات چشمگیری در درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک دارد. شواهد به ثبت رسیده در این زمینه نشان میدهد بین سندرم تخمدان پلی کیستیک و چاقی ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند که در نهایت ریزش موها را به دنبال خواهد داشت. از این رو زنان مبتلا به PCOS برای درمان پلیکیستیک خود ابتدا باید به کاهش وزن فکر کنند. کاهش 5 تا 10 درصد از وزن بدن به وضوح علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک را کاهش میدهد. همچنین تخمدان پلی کیستیک و کمردرد نیز چندان با یکدیگر غریبه نیستند. زمانی که درمان پلی کیستیک به طور کامل به اتمام برسد، نه تنها مشکلات ریزش مو نخواهید داشت، بلکه کمر درد، چاقی و عوارض ناشی از آنها را هم از خود دور میکنید.