روش های درمان آستیگماتیسم و قوز قرنیه کدام اند؟
گزینه های درمان هر یک از این شرایط با همدیگر فرق دارند و به علت اصلی بیماری ارتباط پیدا میکند.در ادامه این مطلب از سایت کلینیک شبانه روزی فولادشهر قصد داریم به بررسی روش های درمان آستیگماتیسم و قوز قرنیه بپردازیم.
روش های درمان آستیگماتیسم
امکان درمان آستیگماتیسم با اصلاح بینایی سنتی وجود دارد، از جمله:
- عینک
- لنزهای تماسی
- جراحی انکساری لیزری مانند کراتومیلوسیس درجا با کمک لیزر (LASIK) یا کراتکتومی فوتورفراکتیو (PRK) برای تغییر شکل قرنیه بهگونهای که کرویتر شود و به نور اجازه میدهد به درستی از چشم عبور کند.
متأسفانه، هیچ راه اثبات شده ای برای پیشگیری از بروز آستیگماتیسم و قوز قرنیه وجود ندارد. در مورد قوز قرنیه، اجتناب از مالش چشم تا حدودی میتواند موثر باشد.
روش های درمان قوز قرنیه
در مورد قوز قرنیه، درمان بسته به مرحله بیماری متفاوت است. درمان بیماری در مراحل اولیه و اصلاح مشکلات بینایی با عینک یا لنزهای تماسی نرم انجام میشود.
با پیشرفت قوزقرنیه، ممکن است لازم باشد از عدسیهای سخت و قابل نفوذ گاز استفاده کنید که میتوانند هرگونه بینظمی در قرنیه را صاف کنند. در برخی موارد، استفاده از لنز سخت ممکن است راحت نباشد، بنابراین ممکن است یک لنز تماسی نرم در زیر یک لنز سخت استفاده شود. به این روش piggybacking میگویند.
در مواردی که قوز قرنیه بیشتر پیشرفت کرده است، چشم پزشک میتواند بخشهای هلالی شکل کوچکی را در چشم قرار دهد که میتواند به صاف شدن قرنیه کمک کند. این بخشهای حلقه قرنیه داخل استرومال (ICRS) نامیده میشوند.
یکی دیگر از روش های ممکن برای تقویت قرنیه و متوقف کردن پیشرفت نازک شدن قرنیه، تکنیکی است که به عنوان پیوند متقابل کلاژن شناخته میشود. در این روش از قطره های ریبوفلاوین استفاده میشود که توسط نور ماوراء بنفش فعال شده میکند تا پیوندهای بیشتری از کلاژن ایجاد و آنها محکم تر شوند.
اگر تمام این گزینه های درمانی موثر نباشد، امکان انجام پیوند قرنیه نیز وجود دارد. جراحی لیزیک یکی از راه حل های مناسب برای آستیگماتیسم برای قوزقرنیه توصیه نمیشود زیرا فقط نازک شدن قرنیه را تشدید میکند. در موارد پیشرفته تر قوزقرنیه، پیوند قرنیه ممکن است عملی ترین راه حل موجود باشد. در این جراحی، قرنیه بیمار برداشته و با بافت قرنیه سالم اهداکننده جایگزین میشود.
کلینیک آریا کلینیک شبانه روزی فولادشهر را در اینستاگرام دنبال کنید
آیا آستیگماتیسم بالا همیشه قوز قرنیه است؟
خیر! آستیگماتیسم معمولاً تا زمانی که فرد آزمایش و معاینه چشمی انجام ندهد تشخیص داده نمیشود. برخی از محبوبترین تستهای چشمی برای تشخیص آستیگماتیسم، تستهای بینایی، شمارهگیری آستیگمات، چشمسنجی یا کراتومتر و توپوگرافی قرنیه هستند.
موارد بالاتر آستیگماتیسم ممکن است منجر به قوزقرنیه شود. چنین مواردی از آستیگماتیسم بالا اغلب به عنوان قوز قرنیه اشتباه گرفته میشود. با این حال، تنها زمانی تبدیل به قوزقرنیه میشود که قرنیه به سمت محیط بیرون میزند و ساختاری مخروطی مانند ایجاد کند.