تفاوت های علائم آستیگماتیسم با قوز قرنیه | کلینیک شبانه روزی فولادشهر

بررسی تفاوت های علائم آستیگماتیسم با قوز قرنیه

اگر از تاری دید رنج می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌برید احتمال دارد از قوز قرنیه و یا آستیگماتیسم رنج ببرید. اما تشخیص اینکه آستیگماتیسم دارید یا قوز قرنیه تا حدودی مشکل است و حتی در ارزیابی اولیه ممکن است این دو با همدیگر اشتباه گرفته شوند. این در حالی است که تشخیص و درمان مناسب و به موقع و مراجعه زودهنگام به چشم پزشک می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند از بروز بیمار و عوارض ها پیشگیری کند. در ادامه این مطلب سایت کلینیک شبانه روزی فولادشهر تفاوت های علائم آستیگماتیسم با قوز قرنیه را مورد بررسی قرار می دهیم.

مقایسه علائم قوز قرنیه با آستیگماتیسم

آستیگماتیسم را می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توان به راحتی با عینک اصلاح کرد، در حالی که قوزقرنیه با استفاده از عینک قابل درمان نیست. علاوه بر این، با نازک شدن تدریجی قرنیه، قوز قرنیه با گذشت زمان به طور قابل توجهی بدتر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. قرنیه یا همان گنبد شفاف جلوی چشم در قوزقرنیه به شکل مخروطی برآمده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود و به تدریج تیزتر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. در آستیگماتیسم، قرنیه شکل نامنظمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دارد و نور را به شدت بر روی شبکیه، لایه حساس به نور در پشت چشم متمرکز نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. تاری دید هم از علائم قوز قرنیه و هم آستیگماتیسم است. اما هر بیماری ممکن است علائم منحصر به فرد خودش را داشته باشد.

در مراحل اولیه قوز قرنیه، این احتمال وجود دارد که تا حدودی تاری دید را تجربه کنید و علائم شما همچنان بدتر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. در این شرایط عینک یا لنزهای تماسی شما به طور کامل به بهبود بینایی شما کمک نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. همچنین ممکن است در هنگام دید در شب مشکل داشته باشید و مشکلات دید در شب مانند تابش خیره کننده و هاله های اطراف چراغ ها را تجربه کنید. سایر علائم قوز قرنیه ممکن است شامل سردرد، چشم درد و حساسیت به نور باشد. علائم آستیگماتیسم ممکن است شامل تاری دید و اعوجاج بینایی باشد. همچنین احتمال بروز سردرد و فشار در پشت چشم وجود دارد. استفاده از لنزهای اصلاحی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند در درمان قوز قرنیه موثر باشد.

علائم قوز قرنیه و آستیگماتیسم

قوز قرنیه
  • تاری دید
  • سردرد
  • چشم درد
  • تابش خیره کننده و هاله
  • مشکل دید در شب
  • حساسیت به نور
  • تمایل به مالیدن زیاد چشم ها دارند
آستیگماتیسم
  • تاری دید
  • سردرد
  • درد خفیف چشم
  • تابش خیره کننده شبانه
  • احساس خستگی چشم
  • چشمک زدن برای بهتر دیدن

دلایل بروز قوز قرنیه و آستیگماتیسم

در حالی که هم قوز قرنیه و هم آستیگماتیسم معمولاً می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند با اختلال در ظاهر قرنیه مرتبط باشند، علت این ناهمواری در هر بیماری می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند کاملاً متفاوت باشد.

علل قوز قرنیه

در مورد قوز قرنیه، مشکلات بینایی با نازک شدن تدریجی قرنیه شروع شده که در نتیجه منجر به بدشکل شدن آن می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. قسمت میانی قرنیه از کلاژن که یک پروتئین بافت همبند و آب است تشکیل شده است. کلاژن به چشم ساختار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد و به حفظ شکل صاف و گرد آن کمک می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. قرنیه سالم می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند به طور موثر پرتوها را روی شبکیه حساس به نور متمرکز کند. در قوزقرنیه ممکن است مقداری کلاژن از بین برود و قرنیه نازک شده به شکل مخروط بیرون بزند. این وضعیت معمولا از دوران بلوغ شروع می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود و تا اواسط ۳۰ سالگی ادامه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یابد.

بررسی عوارض چشمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ روماتیسم | کلینیک شبانه روزی فولادشهر

علت اصلی این وضعیت کاملا مشخص نیست، اما می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. ژنتیک اغلب یکی از علل مرتبط با این بیماری است. با این حال، قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، بیماری مزمن چشم، و استفاده نادرست از لنزهای تماسی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند به طور بالقوه باعث ایجاد قوز قرنیه شود. مالیدن چشم ها همچنین می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند انحراف شکل قرنیه را تسهیل کند و منجر به قوزقرنیه شود.

دلایل آستیگماتیسم

در آستیگماتیسم، نقص در قرنیه یا عدسی چشم شما نیز می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند به صورت مادرزادی باشد. در حالی که علت اصلی آن هنوز ناشناخته است، اما تا حدودی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند ارثی باشد. شما همچنین ممکن است پس از آسیب دیدگی یا عمل به چشم دچار این نقص شوید. همچنین آستیگماتیسم خودش می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند ناشی از یک بیماری چشمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مانند قوزقرنیه باشد.

 کلینیک آریا کلینیک شبانه روزی فولادشهر را در اینستاگرام دنبال کنید

قوز قرنیه به عنوان شکلی از آستیگماتیسم

قوز قرنیه زمانی رخ می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد که قرنیه شکل مخروطی به خودش بگیرد. این به دلیل انحراف و نازک شدن قرنیه رخ می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد. معمولاً تاری دید در یک چشم بیشتر از چشم دیگر است. قوز قرنیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند از سن ۷ سالگی تا ۵۰ سالگی ظاهر شود. پزشکان اغلب در تشخیص پیشرفت قوز قرنیه مشکل دارند. با این حال، اگر عدم درمان آن می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند منجر به از دست دادن دائمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بینایی شود.

قوز قرنیه نوعی آستیگماتیسم نامنظم است. این بدان معنی است که قرنیه دارای ۳ انحنا یا بیشتر است که شکل مخروطی مانند را ایجاد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. برخی از علائم قوز قرنیه شبیه به آستیگماتیسم است. این شامل دید دوگانه، تاری دید در یک یا هر دو چشم، و نورهای درخشان هاله دار است.

روش های تشخیص آستیگماتیسم و قوز قرنیه

هر دو آستیگماتیسم و ​​قوز قرنیه را می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توان با یک معاینه معمول چشم و آزمایش انکسار تشخیص داد. چشم پزشک شما در صورت مشکوک بودن به قوز قرنیه، آزمایشات دیگری مانند کراتومتری و یا توپوگرافی قرنیه را انجام خواهد شد. در طول معاینه چشم، یک چشم پزشک یا اپتومتریست با استفاده از نمودار چشمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و فوروتر، وضعیت دید شما را بررسی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. فوروتر، دستگاهی است که خطای انکسار چشم را هنگام آزمایش لنزهای مختلف اندازه گیری می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند.

سپس میزان آستیگماتیسم در چشم شما با استفاده از اتورفرکتور یا رتینوسکوپ اندازه گیری می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. در این شرایط یک دستگاه یک پرتو نور را به چشم می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تاباند تا هرگونه تغییر را در هنگام برخورد با پشت چشم و خروج آن اندازه گیری کند. انحنای قرنیه با کراتومتر اندازه گیری می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. همچنین ممکن است برای شناسایی هرگونه نقص قرنیه، اسکن توپوگرافی قرنیه صورت بگیرد. این تصویربرداری دقیق به نشان دادن وجود آستیگماتیسم در سطح قرنیه و وجود مخروط شیب دار کمک می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند.