تشخیص و درمان پرش پلک چشم | کلینیک شبانه روزی فولادشهر

روش های تشخیص و درمان پرش پلک چشم

هر دو بلفارواسپاسم و اسپاسم نیمه صورت نیاز به تشخیص و درمان یک متخصص دارند. هیچ آزمایشگاه خاصی برای تشخیص بلفارواسپاسم وجود ندارد، بنابراین مراجعه به یک چشم پزشک حائز اهمیت است. تا انتهای مطلب همراه باشید با کلینیک شبانه روزی فولادشهر تا بیشتر راجع به پرش پلک چشم بدانیم.
پزشک همچنین با در نظر گرفتن تاریخچه پزشکی فرد مبتلا به انقباض چشم، ارزیابی بالینی کاملی را انجام خواهد داد. این اغلب شامل یک بررسی کامل سیستم عصبی و معاینه چشم است. در بعضی موارد، پزشک معالج ممکن است سی تی اسکن یا ام آر آی (MRI) از مغز را توصیه کند. این عمل می‌تواند سایر علل پزشکی تیک عصبی چشم را رد کند.

درمان تیک عصبی چشم

در صورت تشخیص بیماری بلفارواسپاسم، چندین روش درمانی وجود دارند که به شرح زیر هستند:

تزریق بوتاکس (سم بوتولینوم):

این بهترین روش درمانی محسوب می‌شود. تزریق عضلات کنترل کننده پلک را تضعیف می‌کند و به تسکین اسپاسم کمک می‌کند. اثرات بوتاکس معمولاً تا سه ماه ماندگاری دارد، بنابراین باید تکرار شود.

داروهای خوراکی:

اگر تزریق بوتاکس علائم را تسکین ندهد، پزشکان ممکن است داروهایی را برای کمک به مهار سیگنال‌های حرکتی بیش از حد مغز تجویز کنند.
علل پرش پلک چشم یا تیک عصبی چشم | کلینیک شبانه روزی فولادشهر

جراحی:

در صورت عدم موفقیت در درمان دیگر ممکن است این عمل ضروری باشد. براساس بنیاد تحقیقات Benef Essential Blepharospasm ، مؤثرترین روش جراحی برای بلفارواسپاسم یک عمل جراحی میکتومی است. این روش شامل از بین بردن برخی یا تمام عضلات درگیر در بسته شدن پلک است.
این گزینه آخرین راه حل است و پزشکان تنها در صورتی این عمل جراحی را انجام می‌دهند که بلفارواسپاسم باعث از بین رفتن عملکرد بینایی فرد شود. درمان دیگری که تحت بررسی است تحریک عمیق مغزی نامیده می‌شود. در این روش، الکترودی در مغز قرار داده می‌شود، تا به تنظیم نادرست مناطق حرکتی کمک کند. مطالعات نشان داده است که این امر می‌تواند بلفارواسپاسم را درمان کند.

پیشگیری از تیک عصبی چشم

اگر تا به حال پرش پلک چشم را تجربه کرده‌اید، می‌دانید که چقدر می‌تواند آزار دهنده باشد. انقباض پلک که به عنوان «میوکیمی» نیز شناخته می‌شود، یک انقباض عضلانی غیرارادی پلک است. که بیشتر اوقات روی پلک تحتانی تأثیر می‌گذارد.
درمان تیک عصبی پلک بستگی به شدت آن دارد. اگر شدت آن خفیف باشد مواردی وجود دارد که می‌توانید قبل از مراجعه به پزشک در خانه امتحان کنید.

از جمله این موارد می‌توان موارد زیر را نام برد

  • به میزان کافی استراحت کنید.
  • کافئین اندکی مصرف کنید.
  • چشم خود را در صورت کار با کامپیوتر و مانیتور استراحت دهید.
  • انتی هیستامین‌های موضعی را امتحان کنید.
  • سعی کنید استرس را از خود دور کنید.
  • از کمپرس گرم استفاده کنید و پلک خود را کمی ‌ماساژ دهید.