تشخیص بیماری کلستئاتوم گوش چگونه انجام می شود؟
در مطلب امروز از سایت کلینیک شبانه روزی فولادشهر قصد داریم بیماری کلستئاتوم گوش را بررسی کنیم. با ما همراه باشید. برای تشخیص این بیماری باید ابتدا پزشک داخل گوش شما را با استفاده از اتوسکوپ معاینه کند. این دستگاه به پزشک نشان میدهد که آیا کیست داخل گوش یا کیست گوش خارجی وجود دارد یا خیر؟ بهعبارتدیگر دکتر جراحی گوش به دنبال مشاهده رسوباتی قابل مشاهده از سلولهای پوست و یا تودههای بزرگ از رگهای خونی در گوش است. در صورت عدم مشاهده علائم واضح از بیماری کلستئاتوم در گوش، پزشک انجام سی تی اسکن را تجویز میکند.
همچنین در صورت داشتن علائم واضحی مانند احساس فلج عضلات صورت، سرگیجه و… پزشک همچنان انجام سی تی اسکن را برای تشخیص دقیقتر و تصمیمگیری برای درمان را تجویز میکند. سی تی اسکن نوعی تصویربرداری بدون درد است که به پزشک این امکان را میدهد که درون مغز و قسمت داخلی گوش را مشاهده کند. انجام این کار، این امکان را به جراح میدهد تا کیست را بهتر تصور کرده و یا سایر علائم احتمالی را رد کنند.
کلینیک آریا کلینیک شبانه روزی فولادشهر را در اینستاگرام دنبال کنید
روش های درمان کلستئاتوم گوش
بهترین روش برای درمان این بیماری، برداشتن کیست با انجام جراحی است. با برداشتن کیست ایجادشده میتوانید از عوارضی که در اثر بزرگ شدن آن بروز میکند، جلوگیری کنید. درواقع کلستئاتوم به صورت طبیعی از بین نمیرود و با گذشت زمان نیز همچنان رشد میکند که درنهایت باعث ایجاد مشکلات دیگری نیز میشود.
بعد از تشخیص این بیماری توسط پزشک، معمولا برای درمان این کیست عفونی، تخلیه گوش و کاهش التهاب متخصص گوش و حلق و بینی داروهای آنتیبیوتیک و قطره گوش را برای تمیز کردن آن تجویز میکند. بعد از درمان عفونت جراح میتواند برای چگونگی برداشتن کیست با انجام جراحی، بهتر برنامهریزی کند. لازم به ذکر است که در اکثر موارد این جراحی بهصورت سرپایی انجام میشود.
بهطورکلی بعد از انجام جراحی نیازی به بستری شدن در بیمارستان نیست مگر درصورتیکه که کیست بسیار بزرگ بوده و یا عفونت جدی داشته باشید. در این جراحی بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار میگیرد و جراح قسمتهای آسیبدیده داخلی گوش را ترمیم میکند. سپس به کنترل برداشته شدن کامل کیست از داخل گوش میپردازد. بعد از انجام این جراحی با توجه به تشخیص پزشک باید برای انجام معاینات به مطب وی مراجعه کنید.
درصورت پاره شدن کیست در داخل گوش میانی، برای ترمیم گوش به انجام جراحی دوم نیاز خواهید داشت. بعد از انجام این جراحی ممکن است دچار اختلالات چشایی یا سرگیجه موقت شوید. این عوارض معمولا پس از گذشت چند روز رفع خواهند داشت.
پیشگیری از کلستئاتوم گوش
این بیماری اگر بهصورت مادرزادی ایجاد شود، قابل پیشگیری نیست. اما درصورتیکه والدین اطلاعات کافی را در مورد آن داشته باشند، درصورت بروز هرگونه علائمی برای درمان آن حتما به مطب پزشک مراجعه میکنند. بهطورکلی با درمان به موقع بیماری و جلوگیری از ایجاد عفونت مکرر در گوش میتوانید از ایجاد کلستئاتوم جلوگیری کنید.