اختلال قاعدگی کلینیک آریا فولادشهر

اختلال قاعدگی به علت داروها

مصرف برخی داروها می تواند زمینه ساز ابتلا به نامنظمی عادت ماهانه شود، اما نکته ای که جالب است بدان دقت نمایید، تمامی این نوع داروها با اثراتی که بر مغز و بدن دارند می توانند تغییرات را در سیستم قاعدگی فرد ایجاد نمایند. حال این نوع داروها کدامند؛ که در ادامه به شرح آن می پردازیم.

قرص های اورژانسی
مصرف نادرست داروهای هورمونی می تواند منجر به این بیماری شود. به طور مثال در صورتی که فرد قرص اورژانسی مصرف نماید به دلیل اثرات این دارو و وارد شدن هورمون پروژسترون در زمان نامناسب به بدن می تواند سبب تغییر عادت ماهانه در بدن شود و به صورت خونریزی، لکه بینی، افزایش حجم پریودی و تغییر در زمان عادت ماهانه (دیرتر یا زودتر شدن) خود را نشان دهد.

قرص های جلوگیری از بارداری
گاها پیش می آید افراد بنا به دلایلی تصمیم می گیرند با مصرف ناگهانی قرص های جلوگیری از بارداری سیکل قاعدگی خود را به تعویق اندازند که گاهی موفق شده و گاهی بی نتیجه خواهد بود و با مشکلاتی همچون لکه بینی، خونریزی های شدید، به تعویق افتادن طولانی مدت عادت ماهانه مواجه می شوند. لذا توصیه می شود به هیچ عنوان برای به تعویق انداختن عادت ماهانه خودسرانه دارو مصرف نکنید، زیرا این امر می تواند به طور کلی سیستم مغزی و تخمدانی شما برهم ریزد، که ممکن است با بروز مشکلات متعددی مواجه شوید که در چنین شرایطی درمان بسیار سخت خواهد بود.

سایر داروها
داروهای متعددی می تواند منجر به بروز اختلال هورمون ها شود که در نهایت منجر به بروز نامنظمی پریودها شود که این نوع داروها عبارت است از:

داروهای ضد افسردگی
داروهای برای درمان ریزش مو
داروهای برای درمان موهای زائد
مصرف داروهای دستگاه گوارش
این نوع داروها به دلیل تاثیر بر غده هیپوفیز می تواند بر روی همون ها اثر بگذارند.

مصرف داروهای غددی
برای درمان مشکلات غددی همچون کم کاری یا پرکاری تیروئید بایستی داروهای مصرف شود که این داروها بر روی هورمون ها اثر گذاشته می تواند زمینه ساز ابتلا به این بیماری شود.

اختلال هورمونی
مصرف بیش از حد داروهای قلبی
مصرف بیش از حد داروهای ضد سایکوز (روان پریشی)