جرمگیری دندان | کلینیک شبانه روزی فولادشهر | درمانگاه شبانه روزی آریا فولاد شهر

جرمگیری دندان

اولین و اساسی ترین قدم در درمان های دندانپزشکی رسیدن به یک سلامت ایده آلی از لحاظ لثه و دندان ها است. جرم گیری، پایه ای ترین درمان دندان پزشکی است و به دلیل عدم آگاهی، یک سری ابهامات درباره آن وجود دارد و برخی افراد تصور می کنند این روش به سلامت دندان و لثه ها آسیب وارد می کند. در این مقاله به بررسی جرمگیری دندان می پردازیم. اگر قصد انجام این کار را دارید یا می خواهید درباره آن بیشتر بدانید، در ادامه با ما همراه باشید…

علت خونریزی و التهاب لثه

  • عفونت لثه به دلیل نداشتن بهداشت دندانی و دهانی کافی و صحیح و به دلیل عدم انجام عمل جرم گیری لثه به سرعت دچار التهاب و خونریزی خواهد شد. در صورتی که بیماری پیشرفت زیادی کرده باشد فرد هنگام غذا خوردن هم دچار خونریزی لثه ای می شود.
  • افرادی که سابقه ارثی و خانوادگی دارند.
  • افرادی که دندان قروچه دارند فشار وارده به دندان و لثه باید ایجاد خونریزی می شود.
  • خشکی دهان به دلیل مصرف یک سری داروهای افسردگی که بزاق دهان را کاهش می دهند.

انواع جرم دندان

یک سری تغییر رنگ های خاکستری و تیره در برخی نقاط قهوه ای تیره روی دندان دیده می شود. این جرم ها روی سطوح دندان و سطوح جونده یا سطح پشتی دندان که قابل دید نیست ایجاد حفره می کند. زمانی که حفره تشکیل شده این تغییر رنگ پوسیدگی نام می گیرد.
یک سری تغییر رنگ دیگری وجود دارد که معمولا دائمی هستند که می تواند دلایل مختلفی داشته باشد ممکن است از فلوارید بالای آب، مصرف دارو توسط مادر در دوران بارداری که در نتیجه ایجاد تغییر رنگ در دندان نوزاد می شود.

جرمگیری دندان چگونه انجام می شود؟

جرم های تشکیل شده در دندان در ابتدا تشکیل یک پلاک دندانی را می دهند. این پلاک یک ماهیت نرمی دارد که با برداشتن توسط مسواک به راحتی قابل تمیز شدن است. اما اگر بهداشت به طور منظم توسط مسواک و نخ دندان تمیز نشود این پلاک تبدیل به یک جسم سخت تری به نام جرم می شوند. جرمگیری دندان با سه روش ابزارهای دستی، ابزارهای اولتراسونیک و لیزر توسط بهترین دندانپزشک انجام می شود.

در مرحله اول کورتاژ لثه انجام می شود.

درروش ابزارهای دستی، با استفاده از یک جرمگیر دندان به صورت دستی، جرم و پلاک های دندانی از بین می رود.

در روش اولتراسونیک توسط لرزش یک سری فلزی، پلاک ها از روی دندان پاک می شود.

جرمگیری دندان با لیزر به این صورت انجام می شود که پس از اتمام انجام رفع جرم از روی دندان ها، توسط لیزر مخصوص التهاب ایجاد شده رو از بین می برد تا روند بهبودی سریع تر انجام شود.

مراحل جرمگیری دندان عبارتند از:

  1. کورتاژ دندان: در این روش جرم و پلاک های دندانی از روی دندان های بیمار برداشته می شود.
  2. بروساژ دندان: در این مرحله توسط ابزار مخصوص که سر آن غلتکی و از جنس پلاستیک می باشد، جرمگیری سطح دندان انجام می شود.
  3. صیقلی کردن دندان: در این مرحله، پلاک و جرم های باقی ماننده روی سطح دندان توسط اسپری هوا از بین می رود و دندان ها توسط Airflow صیقلی می شود.

مدت زمان و تعداد جلسات مورد نیاز برای جرمگیری دندان بسته به میزان پلاک های دندانی و وضعیت دندان های شخص دارد.

جرمگیری دندان | کلینیک شبانه روزی فولادشهر | درمانگاه شبانه روزی آریا فولاد شهر

صفحه ی رسمی اینستاگرام کلینیک شبانه روزی فولادشهر را مشاهده نمایید.

عوامل ایجاد جرم در سطح دندان

یکی از عوامل تشکیل جرم دندان عدم رعایت بهداشت می باشد. به دلیل اینکه بزاق مملو از مواد معدنی می باشد. این مواد معدنی روی دندان با ضخامت کم رسوب می کند سپس شروع به افزایش ضخامت می کنند. رنگ این رسوب سفید است اما در نتیجه خوردن مواد غذایی مختلف مانند نوشابه های گازدار و مصرف مواد رنگی و استعمال دخانیات این رسوب رنگ تیره به خود می گیرد. جرم ها اولین عامل اصلی به وجود آمدن پوسیدگی های دندان و بیماری های لثه ای می باشند. جرمگیری یک الزامی است که باید انجام شود. در واقع یک درمانی است که هم نقش پیشگیری و هم نقش درمانی دارد.

مراقبت های بعد از جرمگیری دندان

بعد از جرم گیری یک سری حساسیت ها نسبت به گرما و سرما در دندان ها مشاهده می شود. که یک روند بسیار طبیعی است. و اصولا تا یکی دو ساعت بعد از جرم گیری این حساسیت ها باقی است. ولی در کسانی که دیرتر برای جرم گیری اقدام کرده اند و دچار بیماری لثه ای شده اند مدت زمان این حساسیت بیشتر خواهد بود. به علت تخریب لثه و استخوان نگه دارنده دندان حالت لقی پیدا خواهد کرد. برای از بین بردن این حساسیت های دندانی بیمار باید به مدت یک ماه از خمیر دندان های ضد حساسیت استفاده کند و این حساسیت قطعا برطرف خواهد شد.

آیا جرمگیری به دندان آسیب می زند؟

مساله اصلی که باعث لقی دندان یا از دست دادن دندان ها می شود جرم است نه جرمگیری. مکانیسم دستگاه های جرمگیری به صورت لرزشی می باشد و به هیچ وجه قدرت برداشتن مینای دندان که حاوی مواد معدنی بسیاری می باشد را ندارد. مساله ای که گفته می شود بعد از جرمگیری بین دندان ها فاصله می افتد به این دلیل است که پس از گذشت مدتی شما جرمگیری را انجام نمی دهید این جرم های انباشته شده بین دندان ها باعث تخریب لثه و به تبع آن باعث تخریب استخوان زیرین می شود و باعث ایجاد فواصلی بین دندان های می شود. اما به دلیل پر شدن آنها با جرم دیده نمی شوند. و بعد از جرمگیری این فواصل به نظر می آید و دیده می شود.

حساسیت های دندانی ایجاد شده بعد از جرمگیری امری طبیعی است. به دلیل اینکه جرم مانند یک عایق عمل می کند و نمی گذارد دندان به درستی به واکنش های حرارتی واکنش نشان دهد به همین دلیل بعد از جرمگیری دندان قدری به سرما حساسیت نشان می دهد که این حس گذرا می باشد و می توان از خمیر دندان های ضد حساسیت استفاده کرد که بسیار موثر خواهد بود.

صفحه ی رسمی اینستاگرام کلینیک شبانه روزی فولادشهر را مشاهده نمایید.

جهت ارتباط با کلینیک شبانه روزی فولادشهر ، اینجا کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی کلینیک آریا فولادشهر (کلینیک شبانه روزی فولادشهر):

آیا ارتودنسی درد دارد؟

مراقبتهای لازم بعد از لیفت لثه

دلایل تیرگی لثه

پیشگیری و درمان بیماری لثه

علل و علائم انواع بیماری لثه