چه راهکار هایی برای کاهش درد ارتودنسی دندان وجود دارد؟
تمام افرادی که قصد انجام ارتودنسی دندان را دارند، سوالات مختلفی برایشان پیش می آید. یکی از این سوالات این است که آیا ارتودنسی دندان درد دارد یا خیر؟ آیا نصب براکت های ارتودنسی درد دارد؟ درد این درمان تا چند روز ادامه خواهد داشت؟ و همچنین می خواهند بدانند که برای کاهش و یا تحمل درد آن چه اقداماتی را می توانند انجام دهند و چه غذاهایی باید در این مدت میل نمایند.
آیا ارتودنسی درد دارد؟
روند درمان به این شکل است که دستگاه های ارتودنسی به دندان ها فشار اعمال کرده تا به سمت جایگاه درست خود حرکت نمایند. به همین دلیل نمی توان به طور قطع بیان کرد که کاملا بدون درد است. برخی از افراد هستند که حتی حاضر به تحمل درد اندک روز های ابتدایی این درمان نبوده و به همین دلیل درمان خود را رها می کنند. اما در صورتی که درمان توسط متخصص ارتودنسی خوب انجام شود و عمل به توصیه های او به درستی انجام گیرد، ارتودنسی تاثیر بی نظیری را به وجود می آورد. اگر درمان ارتودنسی را به تعویق بیندازید، احتمال دارد که برای رفع ناهنجاری های دهان و دندانی نیاز به جراحی باشد که درد بیشتری به دنبال داشته و همچنین وقت و هزینه های بیشتری را به خود اختصاص می دهد.
آیا هنگام نصب براکت های ارتودنسی درد دارد؟
یکی از مراحل اصلی این درمان، نصب براکت های ارتودنسی می باشد که شاید بسیاری از افراد نگران این موضوع می باشند. این افراد می خواهند بدانند که ارتودنسی نیاز به آمپول بی حسی دارد و نصب براکت ها دردی را به دنبال دارد و یا خیر. می توان گفت که با توجه به اینکه آستانه تحمل درد در افراد متفاوت می باشد، به طور قطع این پاسخ منفی نبوده و می تواند درد خفیفی را برای بیمار به دنبال داشته باشد. همچنین این درد به میزانی نیست که به آمپول بی حسی نیاز داشته باشد.
درد ارتودنسی دندان در روزهای اول
در روزهای ابتدایی که براکت های ارتودنسی روی دندان های شما قرار می گیرند، بروز مقداری درد و ناراحتی طبیعی بوده و جای نگرانی وجود ندارد. البته این احساس درد در تمام افراد به یک شکل نبوده و برخی از افراد ممکن است تا به علت نیاز به اعمال فشار بیشتر بر روی دندان ها، درد بیشتری را تجربه کنند. ارتودنتیست به کمک دستگاه های ارتودنسی به اعمال فشار به دندان ها و قسمت هایی از ریشه دندان پرداخته تا آن ها به سمت موقعیت صحیح حرکت کنند. به همین دلیل در قسمت هایی از فک خود احساس درد را تجربه خواهید کرد.
همچنین بافت داخلی دهان شما به دستگاه های ارتودنسی عادت نداشته و نسبت به آن ها حساس است. این موضوع می تواند برایتان آزار دهنده باشد. اما این را بدانید که چنین تجربه ای تنها در روز های ابتدایی ایجاد شده. و به مرور زمان به وجود براکت ها در دهان خود عادت خواهید کرد.
صفحه ی رسمی اینستاگرام کلینیک شبانه روزی فولادشهر را مشاهده نمایید.
شروع درد ارتودنسی دندان
یکی از موارد مهمی که در میزان درد ارتودنسی دندان نقش دارد، نوع ابزاری است که مورد استفاده قرار می گیرد. هنگامی که متخصص براکت ها را بر روی دندان ها نصب می کند، تا چند روز درد و ناراحتی برای بیمار وجود دارد. به مرور زمان که بیمار به وجود دستگاه های ارتودنسی عادت کرد، درد نیز کاهش پیدا می کند. معمولا رایج ترین ابزارهایی که سبب درد می شوند، سیم و براکت های ارتودنسی هستند که با اعمال فشار بر روی دندان ها سبب بروز مقداری درد و ناراحتی می شوند. به همین دلیل تا حدود 3 الی 4 روز درد و ناراحتی برای بیمار وجود خواهد داشت. و هنگامی که دندان ها در روند حرکت صحیح خود قرار بگیرند، از میزان این درد کاسته می شود.
گاهی اوقات احتمال دارد تا ابزاری به نام لیگاتور یا حلقه های کشی در درمان مورد استفاده قرار بگیرد. این کش ها به منظور حرکت سریع تر دندان ها استفاده شده و بسیار موثر می باشند، اما در هنگام قرار دادن آن ها بر روی دندان ها میزانی درد و ناراحتی برای بیمار ایجاد خواهد شد.
میزان درد حین درمان ارتودنسی
بعد از نصب براکت ها بر روی دندان ها تا چند روز درد و ناراحتی به وجود خواهد آمد که باعث می شود تا شما به راحتی نتوانید هر غذایی را مصرف کنید. در روز های ابتدایی غذا های نرم را مصرف نمایید. بعد از حدود یک الی دو هفته حساسیت و درد دندان ها کاهش پیدا کرده و می توانید راحت تر غذا بخورید. اما همواره توجه داشته باشید که مصرف غذا های سخت و چسبناک در حین درمان ارتودنسی توصیه نمی شود.
صفحه ی رسمی اینستاگرام کلینیک شبانه روزی فولادشهر را مشاهده نمایید.
جهت ارتباط با کلینیک شبانه روزی فولادشهر ، اینجا کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی کلینیک آریا فولادشهر (کلینیک شبانه روزی فولادشهر):
با اصلاح طرح لبخند دندان بیشتر آشنا شوید.
مزیت های ارتودنسی ژله ای دندان